SIDOR

lördag 1 juni 2013

Delikatesser

Det är så roligt att lillasys kommit hem igen att jag bjudit henne på mat fler dagar i rad!
Härom kvällen blev det en riktigt lyxig delikatesstallrik eftersom jag hade sparris i kylen och dessutom köpt godaste prosciutton på Grändens delikatess under dagen.
Till sparrisen bidrog Maja med att göra Hollandaise, som går snabbt att svänga ihop så här:
Hollandaise 2 port
50 g smör 
smält och ställ att svalna 
1 äggula 
1 dl vitt vin/vatten 
Vispa ihop och sätt i vattenbad (en skål satt över sjudande vatten). Vispa hela tiden, gärna med ballongvisp och när såsen börjar tjockna tar du skålen från värmen och vispar i smöret. Smaka av med 
salt 
vitpeppar  
pressad citron
Häll över de kokta sparrisarna och njut!
Till drack vi Majas hemgjorda Pink Lemonade, som du hittar hennes recept på här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar