-Det konsumenterna kan göra är att välja ekologiska livsmedel, speciellt för barn och gravida, säger Emelie Hansson på Naturskyddsföreningen" till DN. Helt enkelt.
SIDOR
▼
torsdag 21 mars 2013
Mat utan farliga kemikalier
Igår rapporterades det i nästan all media om kvarvarande bekämpningsmedel i många frukter. Det är Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet som tagit 77 000 prover från mer än 500 olika livsmedel sålda i EU, Island och Norge. Årets rapport fokuserar på äpplen, vitkål, purjolök, sallad, mjölk, persikor, päron, spannmål, jordgubbar, fläskkött och tomater. I hälften av dem finns rester av kemiska bekämpningsmedel! "Jordgubbar, citrusfrukter och lever ligger högt både vad gäller mängder och hur många bekämpningsmedelsrester som finns i samma prov. Och i vindruvor har man hittat både cancerogena och hormon- och reproduktionsstörande ämnen. Värst är vindruvor från Indien där 53 procent av proven låg över gränsvärdena." enligt DN.
Hur kan vi då undvika farliga kemikalier i vår mat? Ät vilt, egen-odlat, ekologiskt eller enkelt uttryckt KRAV-märkt!
-Det konsumenterna kan göra är att välja ekologiska livsmedel, speciellt för barn och gravida, säger Emelie Hansson på Naturskyddsföreningen" till DN. Helt enkelt.
-Det konsumenterna kan göra är att välja ekologiska livsmedel, speciellt för barn och gravida, säger Emelie Hansson på Naturskyddsföreningen" till DN. Helt enkelt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar