Nu har den
Mördarsalmonella Maja fick av kyckling fått ett känt ansikte! Ni som såg
Miss Li i
Så Mycket Bättre på TV4 vet nu vad det handlar om. Det är den absolut största anledningen till varför man ska vara
väldigt noga med att
kyckling och fläskkött är
genomstekt, att man är noga med särskild skärbräda till kycklingen, att knivar etc diskas ordentligt och att
händerna tvättas noga!!! På så sätt undviker man att få i sig bakterier av den råa kycklingen/fläskköttet. Det kom tyvärr inte fram nog starkt i programmet att
Miss Lis sjukdom började med just
salmonella, utan det nämndes bara kort. Jag vet dock läkare som anser att det borde finnas varningstext på
kyckling och fläskkött eftersom de sett alldeles för många som blivit dödligt sjuka av
Mördarsalmonellan.
Maja hade tur så att
salmonellan inte gick på lederna, som den gjort på
Miss Li, men hon har haft nedsatt
immunförsvar,
körtelfeber och alla organ var helt utslagna i tre månader efter infektionen. Hon har sedan varit allmänt medtagen, gått upp en hel del i vikt och haft febertoppar titt som tätt under de dryga tre år som nu gått sedan hon drabbades.
Du kan se programmet
här i ytterligare fem dagar. Du kan läsa mer om hur
Miss Li drabbades
här,
här och
här.
Varning för dåligt tillredd kyckling och fläskkött alltså!
All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten!
thanks for sharing.
SvaraRadera