SIDOR

onsdag 12 september 2012

Crème de Cassis

Nu har jag skördat det mesta av det jag odlat; en enda böna, små morötter och betor som knappt blev runda. Jag har också plockat av buskarna med svarta vinbär på gården, men det blev tyvärr inte heller så mycket. 
Jag har dock en påse frysta svarta vinbär från Brunflo, så nu blir det ändå Crème de Cassis!
 
Crème de Cassis - Svartvinbärslikör
1 liter rött vin (ej sött) 
700 g socker/liter avrunnen saft+vin 
1 dl sprit/liter saft+vin 
Rensa vinbären lägg i en gryta. Mosa lätt. Häll på vin låt stå övertäckt i två dygn. Hetta upp blandningen till kokpunkten.(OBS koka inte!) Låt svalna. Sila bort bärresterna.  Tillsätt sockret till den avrunna saften+vinet. Hetta upp så sockret löser sig. Låt svalna. Tillsätt spriten. Häll upp i flaskor som lagras i tre månader. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar