SIDOR

onsdag 8 augusti 2012

Italiensk svamp

Vitlöksbräserad svamp, Funghi Trifolata, är en italiensk delikatess som är underbart gott på surdegsbröd,omelett eller som tillbehör till vilt. Trifolata betyder att något kokats i vitlöksolja inom det italienska köket.
Funghi Trifolata på surdegsbröd är
allra godast med Pellegrino till
Så här hör man 2 port Funghi Trifolata 
150 g blandad svamp; champinjoner, kantareller o karl johansamp
½ vitlök skuren på mitten med skalet kvar
2 msk olivolja
bara champinjoner och så vitlöken i mitten
Hetta upp oljan i en stekpanna och lägg i vitlöken med snittytan nedåt och svampen. Stek på hög värme tills det blivit mjukt och fått fin färg.
2 msk vitt vin
1/4 chilifrukt
2 msk finskuren persilja
2 tsk repad timjan
½ limes juice o finrivet skal 
Häll i vinet och låt det koka in. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Tillsätt denna, persilja, timjan, limejuice och -skal. Krydda med
1 krm salt och peppar
Lägg på rostat surdegsbröd eller ett fat. Hyvla över
parmesanost
avnjut gärna med opera till

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar