SIDOR

torsdag 12 juli 2012

Häll Tomatjuice i

Nu måste jag ge ett super-tips; om du kokar bulgur, ris, quinoa e dyl i tomatjuice istället för bara vatten blir det grymt gott! Dessutom vackert och mer fyllt med näring.
Detta är tomatkokt bulgur à la Ät Perfekt i 
21 Dagar  med tomat, feta och svarta bönor
Receptet så:
Grönsaksbulgur  med fetaost och svarta bönor (1 portion)
1/2 dl bulgur
1 dl  tomatjuice eller annan grönsaksjuice
1 msk olivolja
(1/2 msk grönsaksfond)
160 g fetaost (3 % fett), tärnad
1/2 burk svarta bönor (à 400 g), sköljda (jag har kokt själv)
5 körsbärstomater, halverade
1/2 gul paprika, tärnad
Koka bulgurn enligt anvisningarna på förpackningen, men använd  tomatjuicen istället för vatten. Tillsätt oljan (och fonden) i juicen. Koka på svag värme under lock tills all vätska har absorberats och grynen har blivit mjuka. Blanda ner osten, bönorna och grönsakerna i  bulgurn. Servera gärna medan bulgurn är varm.
Om du förbereder maten kvällen innan och tar med som en lunchlåda till jobbet ska du först värma bulgurn i mikrovågsugnen och sedan blanda i dem

All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar