SIDOR

onsdag 18 januari 2012

Snabbt och festligt

En riktig festmåltid för bara en dryg tia som är klar på en kvart, det låter väl frestande? Särskilt då med tanke på hur nyttigt och proteinrikt det är!
Saffranslax med wokade grönsaker och
en klick matlagningsyoghurt

Saffranslax 1 port
1 laxfilé tinad
½ påse eller några strån saffran
en skvätt grädde
en nypa buljongpulver
Sätt ugnen på 250º .  Smörj en ugnsfast form och lägg laxfilén i den. Sedan är det bara att hälla över en skvätt grädde så den täcker. Mortla saffranen och häll över eller smula över stråna, tillsammans med en aning buljongpulver, för salt och som krydda.
Det ser inte så gott ut
rått kanske, men varmt!
Sätt in i ugnen och dra ned temperaturen till 225º  . Låt så stå i ugnen i 10 minuter, medan du t ex wokar grönsakerna. Servera med en klick matlagningsyoghurt och njut sedan av en festlig vardagsrätt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar