Hallonyoghurtglassen är lika god som den är enkel. Basilikan är mest för dekoration, men ger en god brytning i glassen |
mixa bara hallon, yoghurt och socker eller honung! |
Semifreddo med Hallon & Cappuccino innehåller
allt detta. Inte undra på att alla ingredienser "tog ut varann" så att det inte alls blev gott... |
1 äggula skulle vispas med 1/2 msk socker och så tillsätta 50 g smält choklad som fått svalna först. Vänd så ned 1/2 dl grekyoghurt som först blandats med 1/2 dl vispad grädde |
Äggvitan vispas till skum o tillsätt 1/2 msk socker som rörs ihop med chokladblandningen. |
Rosta 25 g mandelspån i torr panna och vänd ned med 1/2 dl hallon och 1/2 näve krossade maränger. Fyll i form och frys 4 - 5 h så den blir halvfryst [semifreddo på italienska] |
Vännen tipsar om sin
Egenhändigt ihoprörda Apelsinfromage 4 port
5 gelatinblad
2 ägg
3 msk socker
1 1/2 dl koncentrerad Apelsinjuice (eller vilken smak man nu vill ha)
3 dl gräddfil
Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Dela äggen. Rör gulor och socker pösigt. Värm juicen. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lös upp dem i juicen. Häll blandningen i en fin stråle ner i äggmassan och rör hela tiden. Rör ner gräddfilen. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner skummet i smeten. Häll i portionsskålar och ställ dem i kylen 2 - 3 timmar.Verkligen hur gott som helst. Varken mastigt eller stabbigt. Utan fräscht och fint efter en god middag. Eller alldeles som den är! :-) Allra godast måste nog ändå vara den Tiramisù-semifreddo receptet finns till här!
Nu ska väl både jag och ni klara oss/er trots att ingen glass finns att finna i frysen, eller hur?! ;-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar