SIDOR

fredag 12 augusti 2011

Kladdigt och gott!

Måste dela med mig av ett recept jag fick av fina vännen eftersom zuccini och squash ju är detsamma, som ni säkert vet.
Nu är jag ingen älskare av "förgrämda vindruvor" så därför
struntar jag högaktningsfullt i russinen. Kakan är dock
helt oemotståndligt god även utan russin!
Helt Oemotståndligt God Squashkaka 
2 dl mandelmjöl 
1 dl pyssliumhusk
2.5 dl grovriven squash.
1 tsk malen ingefära
drygt 1.5 tsk bakpulver
2 dl socker  / motsvarande honung / Stevia 
rivet skal av en citron


riven zuccini = riven squash!
1 dl rapsolja
2 ägg
(1.25 dl russin)
Blanda alla torra ingredisenser. Tillsätt olja, ägg, citronskal o den rivna squashen.

 


Tvätta citronen och riv skal i smeten, 
men bara det gula  då det vita är bittert!


(Skölj russinen i vatten o mjöla dem för att de inte ska sjunka till botten i kakformen och blanda dem i smeten. ) Häll i en smörad och bröad form och grädda i nedre delen av ugnen, 175 grader i 50 - 55 minuter 

Njut kakan avsvalnad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar