Knäckig paj med rabarber och krusbär och glass, mums! |
Nu fanns dock några ursliga stjälkar, som jag genast la beslag på och så tinade vi lite krusbär som har en liknande syrlighet och därför passar utmärkt i den underbara pajen. Receptet är använt flitigt sedan 1998 när jag hittade det i en ICA-tidning och nu delar jag med mig av det:
Knäckig paj med rabarber 12 port
Sätt ugnen på 250°. Smält
225 g smör
och låt det brynas lite för att få fram den knäckiga smaken. Låt svalna.
Blanda
3 1/2 dl mandelmjöl
1 1/2 dl fiberhusk
1 1/2 dl kokossocker
1 krm salt
1 1/2 tsk bakpulver
Tillsätt smöret och arbeta ihop till en lös deg. Tryck ut degen i en stor form, cirka 32 cm i diameter, gärna med löstagbar botten.
syster Maja har själv gjort pajformen i keramik
|
Mums!!
SvaraRaderaBland det absolut godaste jag vet!
SvaraRadera;-)