SIDOR

torsdag 24 mars 2011

Våfflor

Imorgon är det Våffeldagen, eller Jungfru Marie Bebådelsedag, som har firats så långt tillbaka som 500 efter Kristus, den 25 mars. Så för att ni ska slippa köpa mix lägger jag med mitt bästa recept på frasvåfflor utan grädde här. Det är imorgon precis nio månader före jul och Jesu nedkomst, helt enkelt. Kyrkligt är dock Marie Bebådelsedag numera en flytande helgdag som inträffar på närmaste söndagen kring 25 mars, det vill säga någon gång mellan 22-28 mars. Förr kallades Maria även för "Vår Fru" och därför kallas även Jungfru Marie Bebådelsedag för "Vårfrudagen". Att dett sedan blev "våffeldagen" tros vara ett hörfel, eftersom "Vårfru" låter nära "våfflor".

Jag delar här med mig av mitt recept på Frasvåfflor, så slipper ni köpa mix:
nästan 6 dl siktat dinkelmjöl
drygt 3 tsk bakpulver
1 tsk salt
blandas ihop och tillsätt
3 3/4 dl vatten
3 3/4 dl mjölk
lite i taget så att det inte blir klumpar
150 g smält smör
vispas också i och så är det bara att steka och njuta!
jag äter helst mina våfflor med grädde och
hjortronsylt, men på Våffeldagen varierar jag
gärna. Massor med tips hittar du här!
Fler våffel-varianter finns här:

1 kommentar:

  1. Fler våffel-varianter finns här:

    http://www.alltommat.se/recept/Dillvaffla-med-lax-och-pepparrot-7486
    http://www.sth.vi-butikerna.se/frameset.asp?start=_recept/visa_recept.asp?id=2211&menyId=4&klickId=66&U=66
    http://www.kokaihop.se/recept/ortvaffla-med-lax-och-kraftrora
    och
    http://www.alltommat.se/recept/Ostvafflor-med-lyxiga-tillbehor-7490

    SvaraRadera