Inspirerad av UnderbaraClara prioriterar jag om och bakar mig lite godsaker istället. Frågan är om det ska bli syrrans Brownies med After Eight (men då måste jag gå och köpa After Eight) eller helt enkelt Leilas söta kladdkaksmuffin som jag har allt till hemma. Det får det bli, recept nedan!
Ska säkert leka kurragömma med kissekatten i alla fall! |
Leilas söta kladdkaksmuffins 16 stycken
2 st ekologiska ägg
2 dl strösocker/ 1/2 tsk Stevia / honung
1 tsk vaniljsocker
50 g smör runsvarmt
0.5 dl matolja
1 dl ljus sirap
nästan 2 dl dinkelmjöl
1 dl kakao av god kavlitet
drygt 1 tsk bakpulver
1 st nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70%
Vispgrädde och bär till garnering
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Tillsätt smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna. Garnera med en klick lättvispad grädde och färska bär.2 dl strösocker/ 1/2 tsk Stevia / honung
1 tsk vaniljsocker
50 g smör runsvarmt
0.5 dl matolja
1 dl ljus sirap
nästan 2 dl dinkelmjöl
1 dl kakao av god kavlitet
drygt 1 tsk bakpulver
1 st nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70%
Vispgrädde och bär till garnering
bild från http://www.recept.nu |
Nu får det räcka med Ångestfunderingar för idag! Till köket.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar