Leilas Cornflakes crisps c:a 43 bars
400 g mörk kvalitetschoklad 70 %
1 block (250 g) nougat
1 burk (350 g) Nutella
1 l cornflakes
Hacka 100 g av chokladen och smält den tillsammans med tärnad nougat och Nutella i ett vattenbad (i en stor skål över en kastrull med kokande vatten). Ta av skålen från värmen. Vänd försiktigt ner cornflakes i chokladblandningen. Häll ut detta i en liten rektangulär form, 26 x 13 cm klädd med bakplåtspapper. Packa försiktigt ihop smeten så att inga lufthål uppstår. Låt stelna i kylen och skär kakan i 2 x 4 cm breda bars/bitar. Finhacka resten av chokladen. Smält 1/3 av den i ett vattenbad, tag av skålen från värmen och rör i resten av chokladen tills allt smält. Låt svalna under omrörning till cirka 28 grader. Doppa bitarna i choklad, gärna med hjälp av en gaffel. Låt dem rinna av på ett galler (med bakplåtspapper under).
syster Majas fina godistillverkning, en fest för både öga och mun! |
Berit Windelhed: Fin och inspirerande blogg du har! Livshöjare helt klart.
SvaraRaderaDecember 5 at 10:26pm ·
· MalinMatilda Allberg: Tack snäkka Berit!
Och tack för bilderna, Maja! Jag Monday at 10:11am ·