tag:blogger.com,1999:blog-365643596640966774.post1340997733157928005..comments2023-10-26T11:12:15.689+02:00Comments on Lyckans smed - Samtidigt i MalinMatildas hjärna: Varning för citronsyra (främst i mat)!Lyckans Smedhttp://www.blogger.com/profile/13157526806289825717noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-365643596640966774.post-82722417610114501312013-08-22T17:59:00.674+02:002013-08-22T17:59:00.674+02:00Tack Erik!
Penicillin är ju exempelvis mögel från ...Tack Erik!<br />Penicillin är ju exempelvis mögel från början med<br />/*Lyckans Smedhttps://www.blogger.com/profile/13157526806289825717noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-365643596640966774.post-47753792800909893612013-08-22T13:58:45.738+02:002013-08-22T13:58:45.738+02:00Från livsmedelsverket:
http://www.slv.se/sv/grupp1...Från livsmedelsverket:<br />http://www.slv.se/sv/grupp1/Markning-av-mat/Tillsatser-i-mat/Citronsyra---fragor-och-svar/<br /><br />Kan citronsyra vara farligt när den framställts med hjälp av en mögelsvamp?<br />Nej. Att använda mögelsvampar och bakterier vid livsmedelsframställning är inte ovanligt. Exempelvis används särskilda mögelsvampar för att framställa vissa typer av ostar och salamikorvar.<br /><br />Det är inte tillåtet att använda sådana stammar av Aspergillus niger som producerar toxiner (gifter) för att framställa citronsyra. Det anges i EU-regler, kommissionens förordning (EU) nr 231/2012, se länk till höger på denna sida.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05682682541497812884noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-365643596640966774.post-18458633695982605482013-06-26T14:22:47.710+02:002013-06-26T14:22:47.710+02:00Hej Bengt!
Det är en väldigt bra fråga som jag ege...Hej Bengt!<br />Det är en väldigt bra fråga som jag egentligen inte har något annar svar på än att enligt min erfarenhet så motsvarar 50 g citronsyra 1/2 pressad citron men det beror ju också på hur stor citronen är. <br />Lycka till!<br />/*Lyckans Smedhttps://www.blogger.com/profile/13157526806289825717noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-365643596640966774.post-57950907513319266012013-06-26T13:00:35.560+02:002013-06-26T13:00:35.560+02:00Hade varit intressant att veta hur - med vilka män...Hade varit intressant att veta hur - med vilka mängder - man ersätter citronsyra med citron......Är det typ 14 citroner för 10 gram citronsyra :) Eftersom många recept utgår från från citronsyra i gram är det bra att få veta exempelvis 1 citron motsvarar x gram citronsyra<br />BengtBengthttps://www.blogger.com/profile/16096960109882393734noreply@blogger.com