söndag 24 mars 2019

(Glutenfria) Mintchokladbiskvier

Sååå goda (och relativt snabba)!

(Glutenfria) mintchokladbiskvier 12 st
Sätt ugnen på 200°.Vispa ihop

3 dl mandelmjöl
3/4 dl råsocker alt 3 msk agavesirap
(2 äggvitor)
(Om du använder agavesirap behövs inte äggvitor!) Klicka ut smeten till små runda plattor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda, ca 10  min. Låt svalna.Vispa ihop
Mintchokladkräm:
2 äggulor
1 1/2 dl råsocker alt 1/2 dl agavesirap 
1 dl kokosolja
2 msk kakao
2–3 droppar pepparmyntsolja
till en jämn smet. Låt stå kallt ett par timmar. Klicka, med hjälp av två teskedar, ut choklad-
krämen på bottnarna och forma till små toppar. Smält
100 g mörk choklad
1/2 msk smör
Doppa chokladbiskvierna snabbt i chokladen och låt rinna av på bakplåtspapper. Låt stelna i kylen.


Så gott ihop med t ex kärleksmumssnittarna

Inga kommentarer: